Verzinken

N

Nieuwste behandelmethodes

Gegarandeerd een optimaal resultaat

Korte levertijd

Verzinken

THERMISCH VERZINKEN

Het materiaal wordt na een gecontroleerde voorbehandeling gedompeld in vloeibaar zink. Hierdoor ontstaat aan de oppervlakte een nieuwe toplaag: het resultaat van de chemische verbinding tussen staal en zink. Deze toplaag is harder dan zink of staal en garandeert een jarenlange bescherming tegen corrosie van buitenaf en biedt ook bescherming aan de binnenkant. Wij kunnen dit verzinken voor u laten verzorgen bij een van onze vaste partners. Indien het materiaal na het verzinken ook moet worden ge(poeder)coat, dient u dit vooraf aan te geven, zodat de verzinkerij daar bij de behandeling rekening mee kan houden.

Poetsen

Om het materiaal geschikt te maken voor het poedercoaten, dient het na het verzinken ook te worden ‘gepoetst’. Hierbij worden onzuiverheden en oneffenheden weggewerkt, zonder de zinklaag te veel te beschadigen. Dit ‘poetsen’ kunt u ook zelf verrichten. Overigens kan niet elke oneffenheid worden weggepoetst, zoals lasspetters en grote verdikkingen, omdat dan de kans bestaat dat de zinklaag te veel beschadigt.

Uitvoering

Thermisch Verzinken geschiedt conform NEN-EN-ISO 1461
“door thermisch verzinken aangebrachte deklagen op ijzeren en stalen voorwerpen – specificaties en beproevingen (ISO 1461:1999, IDT) ICS 25 220.40, 91 080 10-10”.

Enkele tips:

Om de kwaliteit van het thermisch verzinken te garanderen, de veiligheid in de verzinkerij te waarborgen en de levertijden te halen, dienen de aangeleverde materialen structureel aan diverse eisen te voldoen. Deze staan onder andere in de brochure, zoals opgesteld door de Stichting doelmatig verzinken (www.zinkinfobenelux.nl).

Eén van de belangrijke aandachtspunten daarbij is:

Een te hoog SI en/of P gehalte van het materiaal kan een ongelijke, dikke of doffe deklaag tot gevolg kan hebben, die bros is en extra problemen oplevert als het ook gecoat moet worden, omdat de kans op uitgassing (blazen) erg groot is.

Graag geven wij u inzage in het NEN-EN ISO 1461 normblad en bijhorende toelichting en advies.
U kunt dit aanvragen per fax, e-mail of telefonisch. 
Levertijden, transport en verpakking
Orders voor verzinken en poetsen liggen na aanlevering binnen 5 werkdagen gereed, met uitzondering van centrifugewerk en grote partijen. Bij grote partijen kunnen de producten door ons worden gehaald én gebracht.

Centrifugewerk dient aangeboden te worden in stapelbare bak(ken). Indien het los wordt aangeleverd, wordt het door ons verpakt in de benodigde bak(ken) en als zodanig terugbezorgd. De bakken die hiervoor door ons worden ingezet, zullen in rekening worden gebracht. Materiaal dient per order gebundeld en/of gepalletiseerd te worden aangeleverd.

Afmetingen en prijzen

Alle materialen met een lengte

Indien het materiaal niet geschikt is om te verzinken, omdat, bijvoorbeeld, extra gaten moeten worden geboord, zullen wij deze werkzaamheden op basis van nacalculatie verzorgen.