Totaalaanbieder

Korte levertijden

Eigen transport

Home » Verzinken

Thermisch verzinken

Het materiaal wordt na een gecontroleerde voorbehandeling in vloeibaar zink gedompeld. Hierdoor ontstaat aan de oppervlakte een nieuwe toplaag: het resultaat van de chemische verbinding tussen staal en zink. Deze toplaag is harder dan zink of staal en garandeert een jarenlange bescherming tegen corrosie van buitenaf en biedt ook bescherming aan de binnenkant. Wij kunnen dit verzinken voor u laten verzorgen bij een van onze vaste partners. Indien het materiaal na het verzinken ook moet worden gepoedercoat, dient u dit vooraf aan te geven, zodat de verzinkerij daar bij de behandeling rekening mee kan houden.

Poetsen

Om het materiaal geschikt te maken voor het poedercoating, dient het na het verzinken ook te worden gepoetst. Hierbij worden onzuiverheden en oneffenheden weggewerkt, zonder de zinklaag te veel te beschadigen. Dit poetsen kunt u ook zelf verrichten. Overigens kunnen niet alle oneffenheden, zoals lasspetters en grote verdikkingen, worden weggepoetst, omdat dan de kans bestaat dat de zinklaag te veel beschadigt.

Uitvoering

Thermisch verzinken geschiedt conform NEN-EN-ISO 1461: “door thermisch verzinken aangebrachte deklagen op ijzeren en stalen voorwerpen – specificaties en beproevingen (ISO 1461:1999, IDT) ICS 25 220.40, 91 080 10-10”.

Enkele tips

Om de kwaliteit van het thermisch verzinken te garanderen, de veiligheid in de verzinkerij te waarborgen en de overeengekomen levertijden te realiseren, dienen de aangeleverde materialen aan diverse eisen te voldoen. Deze staan onder andere in de brochure, zoals opgesteld door de Stichting Doelmatig Verzinken.

Belangrijke aandachtspunten

Een te hoog SI en/of P gehalte van het materiaal kan een ongelijke, dikke of doffe deklaag tot gevolg hebben, die bros is en extra problemen oplevert als het ook gepoedercoat moet worden. Dit wordt veroorzaakt door een grotere kans op uitgassing (blazen).

Graag geven wij u inzage in het NEN-EN ISO 1461 normblad en bijhorende toelichting en advies. U kunt dit per e-mail of telefonisch bij ons aanvragen.

Orders voor verzinken en poetsen zijn vijf werkdagen na aanlevering gereed, met uitzondering van centrifugewerk en grote partijen. Bij grote partijen kunnen de producten door ons worden gehaald én gebracht.

Centrifugewerk dient aangeboden te worden in stapelbare bakken. Indien het los wordt aangeleverd, wordt het door ons verpakt in de benodigde bakken en als zodanig terugbezorgd. De bakken die hiervoor door ons worden ingezet, zullen in rekening worden gebracht. Materiaal dient per order gebundeld en/of gepalletiseerd te worden aangeleverd.

Prijzen

De prijs voor het verzinken van uw materiaal wordt gebaseerd op uw specificaties, zoals de afmetingen, het gewicht en het materiaal. Zodra wij over deze specificaties beschikken kunnen wij u een op maat gemaakte offerte toesturen.

Indien het materiaal niet geschikt is om te verzinken, bijvoorbeeld omdat extra gaten moeten worden geboord, zullen wij deze werkzaamheden op basis van nacalculatie verzorgen.

Offerte aanvragen


Hessel coating meer info