Staal stralen

Vraag uw offerte aan

Totaalaanbieder

Korte levertijden

Eigen transport

Staal stralen is het reinigen van een stalen oppervlak door het op te ruwen. Hierdoor worden bijvoorbeeld oude verflagen, roest en andere verontreinigingen van het staal verwijderd. Op deze manier ziet het staal er weer als nieuw uit. Bij het stralen van staal hangt het af van de mate van stralen en het middel dat is gebruikt, hoe het resultaat eruit gaat zien.

Verschillende reinigingsgraden bij het staal stralen

Bij het stralen van staal wordt er volgens het NEN-EN-ISO- 8501-systeem aangegeven hoe sterk het staal gestraald is. Hierbij zijn er vier verschillende sterkten:

  • SA1: Licht stralen
  • SA2: Zorgvuldig stralen
  • SA2,5: Zeer zorgvuldig stralen
  • SA3: Stralen tot zilverblank

Nieuwste methoden voor het staal stralen

Wij zijn toonaangevend in het staal stralen. Bij ons heeft u de beschikking over de nieuwste behandelmethodes, zodat u altijd een optimaal resultaat heeft. Daarnaast heeft u bij ons de keuze uit vele andere behandelmethodes, zoals schooperen of poedercoaten. Alle behandelingen gebeuren na een professionele voorbehandeling.

Uw specialist voor het stralen van grote stalen oppervlakten

Bij Hessels Poedercoating in Breda stralen we stalen oppervlakten tot afmetingen van 12.500 x 5.000 millimeter en met een gewicht van maximaal 500 kilogram. Hiermee zijn wij uniek als specialist. Bel ons voor meer informatie op +31 (0)76 – 530 24 40.


Hessel coating meer info