NIEUWS

Totaalaanbieder

Korte levertijden

Eigen transport

Home » Sponsoring Race the Green

Sponsoring Race the Green

– Het project Race the Green gaat als een van de eerste ter wereld een rallyteam formeren dat geheel op waterstof rijdt. Het team gaat actief deelnemen aan uitdagende rally’s op de mooiste locaties ter wereld zonder ook maar 1 gram CO2 achter te laten. Omdat het moet en omdat het kan: de toekomst is nu!

De eerste uitdaging is het realiseren van een betrouwbare auto die op elektriciteit rijdt. Met circulariteit als uitgangspunt is een bestaande rally buggy aangeschaft. Deze benzine aangedreven auto bezit alle eigenschappen die nodig zijn voor het rijden van een rally.

Sponsoring

Raoul Jacobs, initiatiefnemer van Race the Green, is een oude kennis van mede-eigenaar van Hessels Poedercoating Rob Gijsen. Gijsen: “Onze eerste kennismaking gaat ruim twintig jaar terug. Eind jaren ‘90 gingen we met een groep vrienden naar de Belgische Ardennen voor een survival. Een hoop gekkigheid en veel lol maken. Maar ook goed teamwork om het zware parcours te volbrengen. Toen ik onlangs hoorde van het project Race the Green vonden Raoul en ik elkaar opnieuw. Ik heb Raoul onze bijdrage in de vorm van sponsoring van het buggy frame toegezegd en enige tijd later hing het staal bij ons aan de hypermoderne lijn voor een fraaie en uiterst harde laag groene poedercoating.”

Op YouTube staat een filmpje van het gepoedercoate frame. Klik hier.

Techniek

De buggy wordt op dit moment gemodificeerd tot een elektrische wagen. Twee elektromotoren zullen samen 550 PK en ruim 1000 Nm aan koppel leveren. Doordat het totaalgewicht van de buggy onder de 1000 kg blijft, wordt het een kanon op wielen. De in eigen huis ontwikkelde elektrische aandrijving, de Smesh-gear, en de progressieve wielophanging zorgen ervoor dat de energie zeer efficiënt kan worden gebruikt. Een totaal nieuwe manier van rally rijden. Muisstil en bloedsnel!

Voor een duurzame planeet

Met Race the Green wil de organisatie bijdragen aan een groene wereld, waarin men zich verantwoordelijk voelt om de rallysport te verduurzamen. Geen brullende en vervuilende brandstofmotoren meer, maar elektrisch rijden zonder CO2 uitstoot. De waterstofcel is een milieuvriendelijke energiedrager. Hij vervangt de zware accu’s van elektrisch aangedreven auto’s. Geen restafval én een grote actieradius wat in woestijn rally’s cruciaal is.

Bron en verdere informatie: racethegreen.com