Totaalaanbieder

Korte levertijden

Eigen transport

Home » Schooperen

Schooperen

Schooperen is het thermisch aanbrengen (spuiten) van een vloeibaar gemaakte zink/aluminium legering op een vooraf blank gestraald oppervlak van metaal. Dit wordt ook wel metalliseren of thermisch spuiten genoemd. Hierbij wordt de zinkdraad door het spuitpistool getransporteerd en middels een vlam verhit. Het vloeibare zink wordt door middel van perslucht uit het pistool geblazen en in één of meerdere lagen aangebracht. Hierbij stolt het zink direct op het product en vormt zo een goed hechtende beschermlaag. Hierna dient het (licht)grijze en enigszins ruwe oppervlak te worden voorzien van een primer of coating.

Verduurzaam uw staalconstructie door middel van schooperen

Schooperen wordt onder andere toegepast bij het verduurzamen en conserveren van constructies van staal. Door middel van schooperen, ofwel metalliseren, wordt het staal beschermd tegen corrosie. Dit zorgt voor een langere levensduur. Ook zeer grote voorwerpen die niet in een zinkbad passen, kunnen op deze manier duurzaam geconserveerd worden. Uiteraard dient de constructie zo geconstrueerd te zijn, dat schooperen op het staal mogelijk is. Wij informeren u graag over de productspecificaties en geven u deskundig advies.

Profiteer van onze kwalitatieve dienstverlening

Hessels Poedercoating in Breda is uw partner voor het industrieel schooperen van al uw grote, kleine, enkele of seriematige producten van staal. Bij ons bent u verzekerd van topkwaliteit. We hebben niet alleen jarenlange ervaring en expertise, maar blijven ons ook continu ontwikkelen om altijd een optimaal eindresultaat te leveren. Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden? Of wilt u meer informatie over onze andere oppervlaktebehandelingen? Neem dan contact met ons op via +31 (0)76 – 530 24 40.


Hessel coating meer info