Schooperen

N

Nieuwste behandelmethodes

Gegarandeerd een optimaal resultaat

Korte levertijd

Schooperen (Metalliseren)

Schooperen ook wel metalliseren, thermisch spuiten genoemd, is het thermisch aanbrengen ( spuiten) van vloeibaar gemaakt zink aluminium legering op een vooraf blank gestraald metaal oppervlak. Hierbij wordt de zinkdraad door het spuitpistool getransporteerd en middels een vlam verhit. Het vloeibare metaal wordt door middel van perslucht uit het pistool geblazen en in één of meerdere lagen aangebracht. Hierbij stolt het materiaal ( zinkdraad) direct op het product en vorm zo een goed hechtende beschermlaag.
Hierna dient het grijze / lichtgrijze en enigszins ruwe oppervlak voorzien te worden van een primer of coating.

Schooperen wordt onder andere toegepast en geadviseerd bij het verduurzamen, conserveren van staalconstructies. Ook zeer grote voorwerpen die niet in een zinkbad passen kunnen op deze manier duurzaam geconserveerd worden.
Uiteraard dient de staalconstructie zo geconstructeerd te zijn, dat schooperen mogelijk is. Wij informeren u graag waaraan het product moet voldoen.
Hessels coating is uw partner voor het industrieel metalliseren ( schooperen) van al uw grote, kleine, enkele of seriematige producten

Metalliseercabine: L X B X H
Metco: elektrisch: 10.000 X 4000 X 4000 mm