Poedercoaten

N

Nieuwste behandelmethodes

Gegarandeerd een optimaal resultaat

Korte levertijd

Poedercoaten

Wilt u uw zwart staal, verzinkt staal of ander staal na een voorbehandeling van stralen laten poedercoaten? Neem dan eens contact op met Hessels Coating. Wij hebben inmiddels ruime kennis en ervaring opgebouwd in verschillende oppervlaktebehandelingen, waaronder stralen, poedercoaten en een aantal voorbehandelingstechnieken. Wij zijn u graag van dienst en bespreken graag met u uw wensen omtrent het (hittebestendig) poedercoaten. Wij zijn voortdurend aan het innoveren en onderzoeken om onze technieken te verbeteren. Daardoor zijn wij een toonaangevend bedrijf in de sector. Hessels Coating is uw partner voor het behandelen van kleine producten, grote producten, enkele of meerdere producten in vele verschillende RAL-kleuren. Neem contact op voor meer informatie.

Laat uw staal poedercoaten door de expert uit Breda

Poedercoaten is een elektrostatische lakbehandeling waarbij een organische en hittebestendige deklaag wordt aangebracht op metaal. Het is een milieuvriendelijke behandeling ter bescherming van corrosie en verfraaiing. Vanwege het elektrostatisch spuiten met een spuitpistool negatief wordt geladen, blijft het poeder aan het positief geladen gecoate materiaal plakken. Vervolgens worden de materialen geplaatst in een oven, waardoor de poederdeeltjes zich omvormen tot een vloeibare lak die aan het oppervlak hecht en volledig uithardt tot een beschermende laklaag. Wij beschikken over twee poedercoatlijnen, waardoor wij kleine, seriematige producten als grote en zware materialen kunnen behandelen.

Wat moet u weten over poedercoaten?

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden of waar u over moet nadenken wanneer u uw blank staal, thermisch verzinkt staal of ander staal hittebestendig laten poedercoaten:

  • Voordat u uw materialen laat poedercoaten, wordt het eerst voorbehandeld door middel van stralen, schuren of polijsten. Door deze voorbehandeling wordt gedaan, omdat de hechting tussen de coating en het materiaal optimaal moet zijn.
  • Bij Hessels Coating kunt u kiezen uit een grote collectie aan RAL-kleuren.
  • In overleg met onze toeleveranciers kunnen wij u ook andere specifieke kleuren of afwerkingsspecificaties aanbieden.

De werkwijze van poedercoaten bij Hessels Coating

Om uw producten binnen de afgesproken levertijd te kunnen behandelen en aan u te leveren, gaan wij met u een intensieve samenwerking aan. Allereerst levert u een overzicht met een aantal specificaties aan bij de offerte aanvraag of wanneer u uw producten aflevert. Na een voorbehandeling van stralen wordt de hittebestendige laklaag (het poedercoaten) aangebracht op het staal. Wij werken conform diverse voorwaarden die gesteld zijn en controleren wij uitvoerig de kwaliteit van het materiaal, de kleur, de glans, de hechting van het poeder en de dikte. Hierdoor kunnen wij topkwaliteit garanderen. De gecoate producten worden geheel naar uw wens ingepakt en getransporteerd.

Schakel ons vandaag nog in

Neem vandaag nog contact op met Hessels Coating voor het poedercoaten van al uw metaalproducten. Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)76 – 530 24 40. Onze deskundige medewerkers adviseren u, beantwoorden u vragen en staan altijd voor u klaar. Wij heten u binnenkort van harte welkom!