Onze mogelijkheden

Vraag uw offerte aan

Totaalaanbieder

Korte levertijden

Eigen transport

Home » Onze mogelijkheden

Onze mogelijkheden

Wij kunnen producten behandelen van staal, aluminium, RVS, en thermisch verzinkt materiaal.

Van kleine tot maximale afmetingen van 12000 x 2750 x 2750 mm. En tot een maximaal gewicht van 5000 kg, wat uniek is in onze regio. Zowel enkele stuks als seriematige productie, en projectmatig of repeterend.

Offerte aanvragen

Stralen

In onze handstraalcabine van 12 x 4 x 5 meter, stralen wij met RVS grit. Daardoor kunnen zowel zwart staal als verzinkt materiaal worden behandeld. Dit grit heeft een lange standtijd, geeft weinig stof en verbruikt veel minder energie dan staalgrit of corund.

Dit stralen is een goede voorbehandeling voor zowel schooperen als poedercoaten.

Sinds 2015 beschikken we ook over een nieuwe moderne automatische werpstraler, waardoor producten met afmetingen tot 2600 x 1600 mm snel en volgens hoge kwaliteitsnormen kunnen worden voorbehandeld.

 

Schooperen ofwel metalliseren

Bij dit proces genoemd naar de uitvinder, de Zwitser Schoop, wordt door middel van een spuitpistool onder hoge temperatuur een zinkaluminium laag aangebracht op het gestraalde materiaal. Deze laag vormt een uitstekende corrosiewerende ondergrond voor een afdekkende coatlaag.

Het vormt bovendien een goed alternatief voor thermisch verzinken indien dit bijvoorbeeld niet mogelijk is door de afmetingen of de constructie van het product.

 

Chemische voorbehandeling

In onze badenreeks kunnen producten worden behandelt tot maximaal 7 x 2 x 1 meter.

Door alkalisch ontvetten, beitsen en passiveren kunnen we producten voorbehandelen van blank materiaal, thermisch verzinkt materiaal, zincor plaat, roestvast staal of aluminium.

Door goede procesbeheersing en voortdurende metingen voldoen we aan de kwaliteitsnormen die voor het gekozen behandelingssysteem noodzakelijk zijn.

 

Poedercoaten

Poedercoaten is het aanbrengen van een organische deklaag door middel van elektrostatisch spuiten van poeder op metaal ter bescherming tegen corrosie en voor verfraaiing.

De belangrijkste voordelen van poedercoaten zijn:

  • slechts één arbeidsgang en na het uitmoffelen direct verwerkbaar, dus korte levertijden mogelijk
  • harde en slijtvaste toplaag en geen kans op zogenaamde zakkers
  • geen oplosmiddel, wat beter en veiliger is zowel voor medewerkers als milieu

Omdat we beschikken over twee poedercoatlijnen kunnen we zowel kleine, seriematige producten als zware en grote materialen probleemloos behandelen.

Door het rondloopsysteem met traverses kunnen ook eenvoudig twee of drie laagssystemen worden aangebracht.

Afhankelijk van het toepassingsgebied adviseren wij u graag over de meest geschikte behandelingsmethode en het soort poeder dat het beste kan worden toegepast. Op aanvraag kunnen wij ook de noodzakelijke garanties verstrekken.

Voor het uiterlijk van uw product kunt u kiezen uit een groot soort assortiment aan RAL kleuren. In overleg met onze gespecialiseerde poederleveranciers kunnen echter ook specifieke kleur- of afwerkingsspecificaties voor u worden verzorgd.

 

Extra handelingen

Producten die niet standaard door onze voorbehandelingsafdeling kunnen worden behandeld, kunnen via onze vaste toeleveranciers worden ontlakt.

Indien gewenst kunnen onderdelen die niet gecoat mogen worden, worden afgeplakt of voorzien van beschermingsmateriaal en op speciale wijze worden verpakt.


Hessel coating meer info